top of page

PROČ VÁM MICELÁRNÍ VODA ZNIČÍ OBLIČEJ?

Také jste si koupila micelární vodu na odličování, protože jste si myslela, že odlíčí Váš obličej šetrněji než Váš běžný odličovač? Používáte micelární vodu na doodlíčení, protože pak máte lepší pocit čistoty?

Micelární voda vypadá neškodně. Má průzračnou barvu, neutrální nebo žádnou parfemaci a ty nejznámější roztomile růžová víčka. Navíc se prodávají převážně v lékárnách, takže by měly být pleti prospěšné a neškodné. Je to marketingový tah stejně jako dodatek k názvu u té nejprodávanější – Bioderma Sensibio. Dvakrát “bio” v dvouslovném názvu. (Tenhle výrobce se nám opravdu nesnaží evokovat, že se jedná o neškodný výrobek [if gte vml 1]><v:shapetype id="_x0000_t75" coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" filled="f" stroked="f"> <v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke> <v:formulas> <v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f> <v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f> <v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f> <v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f> <v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f> <v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f> <v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f> <v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f> <v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f> <v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f> </v:formulas> <v:path o:extrusionok="f" gradientshapeok="t" o:connecttype="rect"></v:path> <o:lock v:ext="edit" aspectratio="t"></o:lock> </v:shapetype><v:shape id="_x0000_i1025" type="#_x0000_t75" alt="🙂" style='width:24pt; height:24pt'></v:shape><![endif][if !vml][endif] )

Na obaly si výrobce může psát skoro co chce. A na obalech micelárních vod se to až podezřele hemží nápisy jako “sensibio”, “pure”, “zklidňující”, “pro citlivou pleť” nebo “fyziologická” – pravděpodobně nevíte, co fyziologická znamená, ale působí to odborně, že?

Dočista do čista?

Ano, micelární voda odlíčí Váš obličej dočista do čista. A to doslova. Uvědomte si, co to musí být za chemii, když průzračná voda odlíčí voděodolnou řasenku. Přesně tu voděodolnou řasenku, kterou krémovým odličovadlem sličujete na tři vatové tampony.

Složení bioderma sensibio:

WATER (AQUA) = voda.

PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES = změkčovadlo, nemělo by být používáno na citlivou pokožku.

CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT = výtažek z okurky, antioxidant.

MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES = neškodná zvlhčovadla.

PROPYLENE GLYCOL = Zvlhčovadlo. Může způsobovat alergické reakce, zejména lidé postihnuti ekzémem by měli být na pozoru. Může způsobovat podráždění, alergické reakce, kontaktní kopřivku, nebo přecitlivělost. Pokud je často aplikován na kůži, může vyvolat podráždění.

DISODIUM EDTA = Váže na sebe volné radikály a nečistoty. Oslabuje buněčné membrány, nesmí být obsažen v přírodní kosmetice.

CETRIMONIUM BROMIDE = Pomáhá čistit pleť. Může dráždit pokožku.

Micelární voda nerovná se šetrné odličení Vaší pleti. U zdraví kůže platí, že příliš všeho škodí. Čistota je půl zdraví a “špína” je druhá půlka. Obličej je zapotřebí čistit dvakrát denně, ale zběsilým drhnutím a odmašťováním si pleť zničíte a novou si nikde nekoupíte. Kůže není jen obal našeho těla. Je to největší lidský orgán a podle toho, bychom se k němu měly chovat.

Micelární voda při douhodobém používání narušuje přirozený kožní film pleti, dochází k jejímu ZTENČOVÁNÍ a Váš obličej může reagovat takto:

  1. Zašedlý obličej, ztráta pěkné přirozené barvy obličeje.

  2. Ucpávání pórů.

  3. Vyrážky, ekzémy, lišeje, ohraničená místečka na pleti s jemnými šupinkami.

  4. Začervenání pleti a rozšířené žilky.

  5. Náhlé alergie na kosmetiku, kterou používáte dlouhodobě. Pálení tváře při použití oblíbeného krému atd.

Jak micelární vodu používat?

Neradím Vám, abyste vyhodily micelární vodu do odpadkového koše, ale měla byste omezit její použítí na tyto případy:

  1. Jste natolik unavená, že nemáte čas na klasické odlíčení s vodou. Odlíčit se několika tahy vatovým tamponem s micelární vodou je rozhodně lepší než jít spát s makeupem.

  2. Jste na místě bez přístupu k teplé vodě. Kempování v lese, odstávka vodáren atd.

  3. Máte alergii na vodu. Podle doktorů i to je možné

Proč tedy profesionálové v oboru používají micelární vodu? Protože bod 2. a protože krémová a olejová odličovadla zanechají pleť “mastnou”, což je sice pro pleť lepší, ale pro makeup a jeho dlouhou výdrž je to průšvih.

Note Danica: Ne každému vyhovuje používání, ale jsou pár lidí (třeba i s akné), kterým micerální voda vyhovuje. Jinak plně sohlasím se vším, co je tady napsáno. Na svážení každého jedince, ale určitě bych nepoužívala u normální pleti - obličej se může časem změnit z normální na problematickou.


Post in evidenza
Post recenti
Archivio
Cerca per tag
Seguici
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page